Open dag 29 mei

Open dag 29 mei

Genodigden en medewerkers kregen vrijdag 29 mei de gelegenheid om tijdens de Open Dag een kijkje nemen in de nieuwe werkplaats van Van der Meijden Luxury Interiors aan de Ambachtsstraat 2 in Hardinxveld-Giessendam. Het bedrijf ontwerpt, produceert en installeert luxe interieurs ten behoeve van de jachtbouw. De directieleden Henk de Rooij en Adriaan van Schoonhoven gaven met gepaste trots een rondleiding.

Het bedrijf werd in 1900 opgericht en was generaties lang in handen van de familie Van der Meijden. In 2005 werd het overgenomen door Henk de Rooij. Het kantoor is gevestigd aan het Kromme Gat 23, waar ook een deel van de productie plaatsvindt. De derde werkplaats staat aan de Blikstraat 7. ,,Wij bevinden ons met het bedrijf in de top van de interieurbouw”, vertellen de heren. ,,Onze opdrachtgevers zijn de bouwers van de grotere jachten met een lengte van 35 tot 85 meter. Geen jacht is hetzelfde en dit geldt ook voor onze klanten, die allen hun specifieke wensen hebben. Wij spelen daar op in en leveren voor honderd procent maatwerk.”

Alle onderdelen kunnen in verschillende stadia worden geleverd: van alleen fronten tot complete meubelstukken”, legt Adriaan uit. ,,Dit is mogelijk in elke gewenste afwerking, desgewenst inclusief elektra en sanitair. De op maat gemaakte interieurs worden door onze inbouwploeg op locatie ge├»nstalleerd. Onze medewerkers denken mee met de elektricien, de loodgieter en de overige disciplines op de werf. Dit draagt ertoe bij dat de werkzaamheden in de meest logische volgorde worden uitgevoerd en dat de doorlooptijd en kwaliteit gewaarborgd zijn.”

Henk vult aan: ,,De grote jachten zijn, naast de vertrouwde accommodatie, vaak uitgerust met luxe voorzieningen als een sauna, bioscoop en een bar. Ook hiervoor kunnen wij de interieurs ontwerpen en leveren. De keuze van de materialen is uiteraard aan de opdrachtgever. Er wordt gebruik gemaakt van mooie houtsoorten zoals teak, eiken, noten en diverse wortelhoutsoorten. Tal van andere materialen, waaronder luxe stoffen, marmer en accenten van goud en kristal maken het plaatje compleet.”

Bij Van der Meijden zijn ongeveer zestig mensen in dienst, van wie er ruim 45 in de productie werkzaam zijn. Indien noodzakelijk worden goedgekwalificeerde uitzendkrachten en/of zzp’ers ingehuurd, die kunnen voldoen aan de door het bedrijf gestelde normen. ,,Wij zijn nog op zoek naar een aantal meubelmakers met liefde voor het vak”, aldus Adriaan. ,,Daarnaast verwachten wij van hen dat zij goed vanaf tekening kunnen werken. Belangstellenden nodigen wij van harte uit om contact met ons op te nemen.”

Wat maakt jullie werk zo mooi? Henk en Adriaan hoeven over het antwoord niet lang na te denken. ,,We vinden het prachtig dat overal ter wereld jachten varen met interieurs, die door onze vakmensen zijn ontworpen en gemaakt.” Zie voor uitgebreide informatie en voorbeelden de recent vernieuwde website www.vandermeijden.nl. Het bedrijf is telefonisch bereikbaar via 0184-675555.

Bovenstaand artikel stond op 3 juni 2015 in Het Kompas.